7. sep. 2013

Aprikoscrumble uten gluten

Aprikoser er en frukt jeg blir mer og mer glad i,
særlig når de vokser på eget tre ;-)


De er gode å knaske på hele dagen lang,
men passer også godt i mange desserter :-)

Her er en enkel crumble variant :-)

Crumble er en dessert som alltid slår ann,
 og den kan lages så sunn som man ønsker.

Crumble består av ett korn produkt som blandes med smør og sukker.
De vanligste er med hvetemel, 
men jeg anbefaler nøtter for å unngå gluten i alt vi spiser og fordi nøtter er sunt ;-)

Bytt gjerne ut det hvite sukkeret med brunt,
 eller f.eks. honning, agavesirup, stevia etc.

Til en liten dessert til 4 personer trenger du f.eks.:

Aprikoscrumble


10 aprikoser
50 gram malte mandler
50 gram bokhvete brød
50 gram smør
2 ss agavesirup



Del aprikosene i to, legg de i ett lite ildfast fat.
(har du som meg ett eple som ikke blir spist,
 så  sleng det med)
Brødet må knuses-males til smuler.
Smelt smøret i stekepanna, tilsett malte mandler og brødsmuler.
Stek blandingen til den begynner å bli brun.

Hell blandingen jevnt over aprikosene.



Sett desserten 5 minutter i microovnen rett før servering.
(det er fullt mulig å steke den 10 minutter i ovnen på 200 grader)



 
Server med creme fraiche, is eller pisket krem.

+ et lite blad med sitronmelisse :-)

Bon Appétit !











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)