12. sep. 2013

Stor Blekksprut med 8 armer

Hva gjør man med en blekksprut på 1,4 kg ?
Søk på internett (norsk) = ingen resultater..

Ja da får vel jeg bli den første da ;-)



På det franske språket var det litt mer hjelp å få,
heldigvis var den ferdig renset, husk på og spørre i fiskedisken...

Jeg tok av noen harde 'skall'rester og litt av skinnet øverst på armene.

Kok blekksprutarmene i 45 minutter.

Avkjøl litt før du deler dem i terninger.

Brukes i panneretter, paëla, salater...





Middalhavs Blekksprut

2-4 personer

Kokt blekksprut
Poteter
Løk
Alger
Sitron skall og saft
Oliven



Varm litt olivenolje i stekepanna og stek potetbiter.
Sett på lokk og stek videre ca 15 minutter, ettersom hvor store bitene er...
Skjær løk i smått og tilsett. Stek videre 5-10 minutter.




 

Stek blekksprutbitene for seg .
De krymper utrolig mye, 
nå skjønner jeg hvorfor enkelte oppskrifter sier 1 kg per person :-O




 Damp algene med potetene de siste 2 minuttene.







Riv skallet av sitronen og skvis ut saften.






Ha i sitron og oliven sammen med blekkspruten, 
smak til med salt og pepper,
og eventuelt litt agavesirup/sukker hvis det er for surt.


Brun potetblandingen rett før servering med litt smør,
ikke salt hvis du har brukt alger ;-)


Nå kan du trygt kjøpe blekksprut ;-)



2 kommentarer:

  1. Dette var en spennende oppskrift, men det er ikke mange blekksprut jeg har sett på den lokale fiskebrygga i Lillesand. Hvordan ble mottagelsen?

    SvarSlett
    Svar
    1. Kanskje den liker varmere vann ;-)

      Ungene elsker (?) blekksprut, de var litt skuffet over at den ikke var fritert som vanlig, men ellers gikk den raskt ned :-)

      Typisk barnevennlig fisk som tar smak av sausen og ikke har bein ;-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)