Vanessa sitt ønske til middag på 16 års dagen var PIZZA,
hjemmelaget italiensk pizza!
Hver enkelt setter sammen sin drømmepizza, og den steker på 3 minutter. Etter at jeg lagde denne første gangen for noen måneder siden er det blitt en klar vinner av populære middager. Perfekt for en bursdagsfeiring da det er veldig sosialt, hvis man spiser på kjøkkenet selvfølgelig ;-)
Deigen lages en til fire dager i forvegen, tips fra en Italiensk pizzakokk !
Pizzadeig til ca 15 pizzaer.
15 dl hvetemel
1 pk tørrgjær
1 ss salt
1 ss sukker
1 ss salt
1 ss sukker
4,5 dl kaldt vann
1 dl olivenolje
Bland det tørre, gjærne i en kjøkkenmaskin med K-elementet.
Tilsett det våte og kna deigen (la maskinen gå) i minst 15 minutter.
Det er viktig å elte deigen lenge for at den skal bli seig så den kan kjevles tynt ut.
Sett deigen i kjøleskapet til den skal brukes, den kan gjerne stå flere dager.
Det er viktig å elte deigen lenge for at den skal bli seig så den kan kjevles tynt ut.
Sett deigen i kjøleskapet til den skal brukes, den kan gjerne stå flere dager.
Pizzadeigen fant jeg hos namnamnansen, klikk HER for å se bloggen hennes.
Gjør klar alle ingredienser til fyll, garnityr, skal alle velge selv ? eller lager du 1-2 forskjellige?
Gjør klar alle ingredienser til fyll, garnityr, skal alle velge selv ? eller lager du 1-2 forskjellige?
Jeg lagde mange forskjellige fyll så alle kunne velge og deretter til lunsj neste dag brukte jeg det som var igjen.
Etter å ha søkt på internett etter pizzamenyer skrev jeg ned en rekke forskjellige 'kjente' pizzaer som vi kunne velge imellom eller vi komponerte etter eget hode.
En ekte italiensk pizza skal ha mellom 3 og 5 forskjellige 'garnityr'...
Jeg gjorde klart:
Tomatsaus
Crème Fraîche
(blandet med hvitløk og pepper)
Stekt kjøttdeig
Spekepølse
Kokt skinke
Bacon
Champignon
Laks med pesto
Kokte poteter
Mais
Løk
Racletteost
Roquefortost
Chevre
Revet gulost
Parmesanost
Olivenolje
Når alt tilbehøret var fornuftig ordnet på rekke og rad, satte jeg ovnen på høyeste temperatur og med varmluft, stekplata mi i støpt jern satte jeg inn samtidig så den blir varm.
Mens ovnen varmer opp kjevlet jeg ut pizzabunnene, bruk en klump på størrelse med et lite rundstykke eller ca 6 cm i diameter, men du finner fort ut hvilken størrelse som passer deg og stekeplaten best.
En italiensk Pizza skal være tynn, veldig tynn, gjerne bare noen mm tykk.
Det kan gå med mye mel under utbakingen, og jeg er veldig glad i bakematta mi fra ikea ;-)
Etterhvert som jeg kjevlet de ut stablet jeg de oppå hverandre, med godt med mel imellom.
Rett før de skulle brukes kjevlet jeg litt til.
Du har eventuelt tid til å kjevle ut imellom hver Pizza, men det mest sosiale er å forberede så mye som mulig.
En italiensk Pizza skal være tynn, veldig tynn, gjerne bare noen mm tykk.
Det kan gå med mye mel under utbakingen, og jeg er veldig glad i bakematta mi fra ikea ;-)
Etterhvert som jeg kjevlet de ut stablet jeg de oppå hverandre, med godt med mel imellom.
Rett før de skulle brukes kjevlet jeg litt til.
Du har eventuelt tid til å kjevle ut imellom hver Pizza, men det mest sosiale er å forberede så mye som mulig.
Selve tilagninge blir slik: kjevle ut deigen, ta ut pizza steinen eller jernplaten, jeg satte min på gassblussen for at den skulle holde seg varm og Pizza bunnen steker under mens vi legger på 'toppingen', først has på tomatsaus eller creme fraiche, deretter revet ost og så ønsket garnityr.
Tips nr 2 fra en Italiensk pizzakokk er å ha olivenolje over Pizza'en før steking ;-)
Inn i ovnen i ca 3 minutter, det går veldig raskt, imellomtiden kjevler du litt på neste pizza.
Pizzasteinen eller jernplata tas ut og settes på gassblussen (eller vanlig stekeplate) for at den ikke avkjøles,
...ta av den ferdige pizzaen og begynn på neste.
...ta av den ferdige pizzaen og begynn på neste.
Siden det stekes en og en Pizza, hadde vi litt aperitif samtidig med at pizzastekingen begynner,
istedet for på forhånd.
Siden Pizza er litt tung mat (saus og ost) så serverte jeg oppdelte grønnsaker med avocadodipp.
Dette passer veldig godt og kan stå på bordet,
så selvom du er siste mann som får Pizza så har du noe å snaske på.
istedet for på forhånd.
Siden Pizza er litt tung mat (saus og ost) så serverte jeg oppdelte grønnsaker med avocadodipp.
Dette passer veldig godt og kan stå på bordet,
så selvom du er siste mann som får Pizza så har du noe å snaske på.
Vi var 6 til bords og det er perfekt for slike porsjonspizzaer, kunne hatt 8 men ved flere begynner stekingen og bli lang og jeg ville eventuelt foretrukket to jernplater ;-)
Uansett må jeg bare få gjenta at dette er kjempesosialt og stemningen er på topp under hele prosessen.
Vi bestemte at to og to delte pizza for at man skulle kunne smake på flest mulig pizzaer og 'alle' spiste nesten samtidig.
For hver Pizza kom den som skulle velge pizza garnityr frem og hjalp til med å plukke frem tilbehør.
Her er pizzaene vi valgte, der hvor jeg har funnet de i en Meny skriver jeg navnet på Pizza'n ;-) , de andre med navn på 'oppfinneren'. Ingrediensene skal legges på i den rekkefølgen de står. Det jeg la til i parentes).
Den aller første ble Aosta, det er navnet på en by i Italia som Vanessa og venninden hennes var i når de var på skoletur til Italia sammen, så den måtte uten tvil smakes på av de to ;-)
Meg: Tomatsaus, revet ost, champignon, roquefort, chevre, løk og bacon med eggeplomme som has på når den kommer ut av ovnen.
Litt mye fyll men det er jo sååå vanskelig å velge.
Flere bilder på slutten av innlegget...
Det ble ca 1 1/2 pizza på hver person før vi ikke orket mer, resten lagde jeg til lunsj dagen etter, og da var jo alt klart, men pass på og ikke kjevle ut for mange bunner, de tørker hvis de blir liggende for lenge, forøvrig går det veldig fint å fryse i porsjoner, se linken under til namnamNansen sin blogg.
Det ble ca 1 1/2 pizza på hver person før vi ikke orket mer, resten lagde jeg til lunsj dagen etter, og da var jo alt klart, men pass på og ikke kjevle ut for mange bunner, de tørker hvis de blir liggende for lenge, forøvrig går det veldig fint å fryse i porsjoner, se linken under til namnamNansen sin blogg.
Bonne Anif Vanessa <3
Her finner du Bursdagskaken -en laptop- som ble servert etter pizzaene.
Pizza kommer fra Napoli i Italia og er symbolet på det Italienske Kjøkkenet,
les her hva wikipedia skriver om Pizza.
les her hva wikipedia skriver om Pizza.
Her er ett tidligere innlegg på Pizza som på restaurant.
Her er link til matbloggen NamnamNansen hvor jeg fant pizzadeigen.
...og til slutt litt flere bilder , blir jo sulten av å se på dem ;-)
Likte du innlegget ?
Har du en favorit Pizza du vi dele ?
Kjempekoselig om du vil legge igjen en kommentar, gjerne med link til din egen blogg.
...og til slutt litt flere bilder , blir jo sulten av å se på dem ;-)
Bon Soirée Pizza !
- garnityret som var mest populært var uten tvil, tomatsaus, revet ost, stekt kjøttdeig, bacon og chevre.Likte du innlegget ?
Har du en favorit Pizza du vi dele ?
Kjempekoselig om du vil legge igjen en kommentar, gjerne med link til din egen blogg.
Heisann.
SvarSlettFor en spennende mat blogg.
I går laget vi pizza og brukte din pizza bunn oppskrift, det må være den beste bunnen jeg noen sinne har smakt. Den var helt fantastisk.
Ser det er mange kjekke oppskrifter som jeg vil prøve å lage fremover.
Fantastisk å få litt mat inspirasjon.
Ha en fin kveld og ei god helg. Klem fra Lisebeth
Hei,
SlettTusen takk for koselig tilbakemelding :)
God Søndag og førjulstid til deg og dine, med masse godt å spise ;-)
Herlig blogg! Må man bruke sånn plate? Hvor får man evt tak i det?
SvarSlettHei, så spørsmålet fra Maysan om hvor en kan få kjøpt plate. Enkelt å få tak i, men det er fort gjort å betale dyrt. Jeg fant en plate på Jernia til noe over 200 kr. Den er god å bruke, men ikke regn med at den skal forbli ren og pen.
SvarSlett