2. nov. 2012

Hjemmelaget Fiskegrateng med grønnsaker.

Enkel og rask Fiskegrateng som smaker godt, 
det er en god løsning når man vil at alle skal spise fisken sin ;-)


Jeg liker oppskrifter som kan gjøres klar på fårhånd og så stekes i ovnen til servering, 
det blir liksom litt mer ro på kjøkkenet, og så lukter og varmer det så godt...

Kikket litt på nettet etter oppskrifter men det er mye likt og mange med pasta. 
Jeg foretrekker å bruke grønnsaker istedet for pasta, 
siden vi spiser brød til måltidet er det ikke behov for flere karbohydrater... 
Får presisere at vi ikke følger noen lavkarbo diet e.l. men jeg prioriterer grønnsaker som tilbehør. 
Brødet er en så trofast og innarbeidet skikk her i Frankrike at det tuller man ikke bort ;-)

Hjemmelaget Fiskegrateng til 5 personer.

500 gram renset hvit fisk (fersk,frossen..)
300 gram grønne erter
300 gram gulrøtter
100 gram bacon

Hvit saus:
 6 dl melk/kraft
4 ss smør
3 ss mel
muskat-salt og pepper

3 egg
Kavring (tørt brød)
50 gram Ost (gulost eller parmesan)
Smør


Kok opp gulrøtter og erter la koke i 10 minutter, ha i fisk og la trekke 5 minutter. 
Jeg brukte sei, kjøpt i frosne blokker. Stek bacon. Blandes.


Lag hvit saus og krydre med litt muskatnøtt. Avkjøles noen minutter.


Ha fisk og grønnsaker i en idfast form. 
Visp eggene inn i sausen, 
og hell over fisk-grønnsaker, 
rør litt rundt så det blander seg.

Knus kavring og bland med revet ost, 
strø over formen. 
Ha tynne strimler med smør på toppen,
 og litt kruspersille.




Stekes i ovnen ved 200 grader i 25 minutter, eller til toppen er crispy og sausen er stivnet. 
 Hvis gratengformen er høy tar det lenger tid enn om du bruker en lavere form.


Det er fullt mulig å langsteke den på 175 grader (kanskje du lager en kake samtidig ? ) 
Det er da ikke nødvendig og koke fisk og grønnsaker på forhånd.

Og restene ? de spises som de er rett fra formen før mamma står opp, men husk å ta bilde først ;-)



Her kan du lese hva godfisk sier om Sei :)


Hvis du har noen gode fiskegrateng-ideer så nøl ikke med å legge igjen en kommentar med link ;-)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)