21. nov. 2012

Rullekake med vaniljekrem til Vanessa 16 år

Klarte og snike meg til å lage to kaker til mitt store bursdagsbarn, 
en for å være litt kreativ og nummer to for å nyte en goood kake...


Rullekake er vel noe av det enkleste og raskeste man kan lage, de kan også fylles med meste.

Her kommer vår favoritt, med vaniljekrem og fersken inni,
fløtekrem blandet med vaniljekrem utenpå og en orginal pynt.

Først lages vaniljekremen så den er klar til å smøres på når kaken er ferdig stekt.
Jeg lagde dobbel porsjon for å ha til kremen utenpå kaken også,
 her er oppskriften og fremgangsmåte hvis du ikke kjøper ferdig.

Vaniljekrem: 4 eggeplommer, 1 dl sukker, 4 ss maisenna mel, 5 dl melk, vaniljestang.


Rullekake

Sett ovnen på 190 grader
Smør en litt dyp langpanne (35 x 45 cm)  dekket med bakepapir

Ingredienser:

4 egg
120 gram sukker
120 gram hvetemel
2 ts bakepulver

Slik gjør du:

Pisk stiv eggedosis av egg og sukker,
eggedosisen er stiv når den bretter seg, dvs når du tar opp vispene fra bollen og røra renner ned i bollen,
 skal den 'renne' veldig tregt og brette seg ikke 'renne' rett ned i en tråd ;-)


 bland mel og bakepulver som du sikter ned i eggedosisblandingen,
litt og litt mens du rører forsiktig, sikt i 1/3 rør, sikt i 1/3 rør og så resten.


Du vil se at eggedosisen er full av bobler som sprekker, dette hjelper til å heve kaken og den blir myk og god å spise. Forsiktig så du ikke rører for fort og for lenge, da går all lufta ut.


 


Ha røra i langpannen og spre den utover.

Stekes i 9-10 minutter.



 
Imens kaken steker gjør du klar bakepapir som du legger på en benkeflate og strør sukker oppå.





 

Gjør ferdig eventuell frukt til fyllet, jeg brukte hermetiserte ferskener.






 Når kaken er ferdig hvelver du den over på bakepapiret med sukkeret på.
Tar av bakepapiret fra langpanna, som nå ligger oppå.

Ha på fyllet med en gang og rull sammen.
Dette skal gjøres raskt før kaken blir kald, da sprekker den og kan bli vanskelig å rulle. 
Du velger selv om du vil rulle den på langsiden eller kortsiden ;-)



Ferdig rullet bretter du bare bakepapiret rundt og lar den avkjøle seg.

NB: Hvis du lager en sjokoladerullekake som du fyller med smørkrem skal den avkjøles før smørkremen has på, da legger du ett fuktig kjøkkenhåndkle over kaken. Det samme gjelder med franske rullekaker som er mer en formkake og ikke 'spongy' som vår 'bløtkake'.

Før kaken serveres pisker du krem og blander med resten av vaniljekremen og smører på kaken,
eller hvis du har tid sprøyter på i pent mønster.

Pynt med det du måtte ønske.

Jeg lagde en marengs som jeg skev navnet på bursdagsbarnet, stekte og la oppå kaken.





Marengs/makaroner lages av eggehvitte og melis (55 gram melis til en eggehvitte).
Sprøytes på en stekeplate og stekes på svak varme uten at den blir brent...
Oppskrift kommer den dagen jeg får det til ;-)

Kaken ble slettes ikke værst og ikke minst:
 dette er en utrolig god kaloribombe for de som liker kremkaker :)
 ...og det gjorde vi alle sammen.


Siden vi bare vare 5 fikk vi gleden av og nyte den til lunsj dagen etter også.




Før vi om kvelden lagde pizza (artikkel på den beste italienske pizza fait maison kommer i morgen ;-) ) og en ny kake som du finner her.




En liten smakebit på Pizza'n ;-)







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)