Laksepålegg er populært blandt de yngste, så denne oppskriften må deles...
på
ukens handletur i dag hvar det altfor mye gode tilbud så da sprakk
budsjettet litte grann,men så er et jo høstferie her da, først ut var
norsk laks, hele sider til sånn midt i mellom pris (10€/kg) så da ble det
en nydelig filet på 1,7kg, sammen med røkt laks ble det en stor bolle med
verdens beste pålegg, og 4 porsjoner i fryseren...
For en gangs skyld har jeg skrevet nøye ned alt jeg har brukt, men det er mye som kan gjøres etter eget ønske, jeg kommer til å bytte ut smør med -jeg hvet ikke hva- neste gang, har du noen gode forslag så nøl ikke med å legge igjen kommentar ;-)
Laksepålegg - Rillettes du Saumon
500g kokt laks -renset 200g røkt laks
100g smør
1 stor løk
gressløk, pepper, saft av 1 sitron, ikke salt (husk på at røkelaksen er salt)
Fremgangsmåte:
Legg laksen i kokende vann og la trekke til den er gjennomkokt, du må gjerne ha litt vin/sitron etc i vannet.
Legg laksen i kokende vann og la trekke til den er gjennomkokt, du må gjerne ha litt vin/sitron etc i vannet.
Ha alle ingredienser i en elektrisk mixer, og bland til alt er godt blandet: Ferdig!
Eller gjør det på gamlemåten: skjær alt i små biter og knus/bland med gaffel!
Eller gjør det på gamlemåten: skjær alt i små biter og knus/bland med gaffel!
De som ønsker det kan da ha det på små glass og sterilisere dem 1 time for langtidslagring: Julegave ;-) , eller ha over flytende fett og oppbevare de i kjøleskap, eller spis med en gang, neida holder seg godt i kjøleskapet! Har du plass i fryseren er det det enkleste.
Som dere allerede har tenkt ut så er dette perfekt til små toast til en aperitif, fingermat etc.
Bon appetit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)