13. nov. 2012

Laksepålegg Rillettes

Laksepålegg er populært blandt de yngste, så denne oppskriften må deles...


på ukens handletur i dag hvar det altfor mye gode tilbud så da sprakk budsjettet litte grann,men så er et jo høstferie her da, først ut var norsk laks, hele sider til sånn midt i mellom pris (10€/kg) så da ble det en nydelig filet på 1,7kg, sammen med røkt laks ble det en stor bolle med verdens beste pålegg, og 4 porsjoner i fryseren...


For en gangs skyld har jeg skrevet nøye ned alt jeg har brukt, men det er mye som kan gjøres etter eget ønske, jeg kommer til å bytte ut smør med -jeg hvet ikke hva- neste gang, har du noen gode forslag så nøl ikke med å legge igjen kommentar ;-)



Laksepålegg - Rillettes du Saumon

500g kokt laks -renset
200g røkt laks
100g smør
1 stor løk
gressløk, pepper, saft av 1 sitron, ikke salt (husk på at røkelaksen er salt)

 
 



Fremgangsmåte:
Legg laksen i kokende vann og la trekke til den er gjennomkokt, du må gjerne ha litt vin/sitron etc i vannet.




 Ha alle ingredienser i en elektrisk mixer, og bland til alt er godt blandet: Ferdig!
Eller gjør det på gamlemåten: skjær alt i små biter og knus/bland med gaffel!


De som ønsker det kan da ha det på små glass og sterilisere dem 1 time for langtidslagring: Julegave ;-) ,  eller ha over flytende fett og oppbevare de i kjøleskap, eller spis med en gang, neida holder seg godt i kjøleskapet! Har du plass i fryseren er det det enkleste.



Som dere allerede har tenkt ut så er dette perfekt til små toast til en aperitif, fingermat etc.



  
...hvis man vil drøye det litt er det kjempegodt å blande med crème fraïche !


Bon appetit!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)