17. nov. 2012

Rask og Enkel Kake med syltetøy

I tradisjonens tro her i Frankrike så skal hvert måltid avsluttes med en 'dessert', heldigvis så kan dette gjerne hvere en yoghurt. For min del blir det mye yoghurt naturell og det er jo sunt, men for de andre faller det gjerne på litt søtere typer og da regnes alt som kjøpes i små bokser for yoghurt, det være seg sjokolademousse til karamellpudding, utvalget er enormt og det er også sukkerinnholdet :( 

En annen side av saken er hvor mange slike små plastbokser skal man ha med seg hjem fra butikken ??? Jeg handler en gang i uken, vi er fem og man har to slike søte avslutninger om dagen, hvis jeg ikke trekker fra de som blir spist på skolen (spist blir de jo alikevel), de av oss som hopper over de ekle søte boksene.. så blir det teoretisk 70 bokser i uka, det ville jo fylle hele kjøleskapet :-O

Da er det mye bedre for moralen og lage desserter og da gjerne kaker, og hvis man kan gjøre de litt sunner med med mindre sukker, revet gulrot, epler etc. tant mieux !

Her kommer en slik midt i mellom kake, hvor jeg fikk brukt opp ett syltetøyglass som var blitt stående (ikke hjemmelaget).




Syltetøy Kake


ingredienser:
2 egg
1/2 dl sukker
100 g smeltet smør
2 yoghurt naturelle
3 dl mel
2 ts bakepulver

1-2 dl aprikossyltetøy (eller annet)

Sett ovnen på 165 grader (varmluft eller 175 grader vanlig)
Visp sammen egg og sukker til løs eggedosis, rør inn de andre ingrediensene og ha røra i ønsket form, rund kakeform ca 24 cm eller muffinsformer, firkantet...

Fordel syltetøyet og dytt det litt ned i kaken.


Stek kaken i ca 45 minutter, sjekk at den er stekt med en kakepinne eller spiss kniv.

Nytes helst lunken og har du en kule vaniljeis så er det uten tvil ett godt følge ;-)

Bon Appétit !





3 kommentarer:

  1. Yoghurt naturelle, er det 2 beger eller 2 desiliter?

    SvarSlett
  2. Hei !

    Takk for kommentar, ser at det er dårlig merket i oppskriften så det skal jeg rette opp.

    Jeg mener 2 dl, her er det ca 2 beger hvor hvert beger inneholder 125 gram, de fleste kaker tåler forøvrig litt variasjoner...

    Lykke til med baksten :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for svaret.
      Nå skal det bakes her :)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)