18. nov. 2012

Quiche til lunsj

Quiche er perfekt lunsjmat, perfekt hvis man får gjester da den gjør seg ferdig i ovnen. 
Serveres med ristet eller nybakt brød og gjerne med en grønn salat.

En quiche kan fylles med det meste. Den kan lages med eller uten paideig. 
Det som er felles for de alle er at de inneholder egg, det er vel egentlig en omelett stekt i ovnen ;-)


Quiche med champignon, bacon og purre. 



Til 6 personer brukte jeg:

En paideig
200 gram bacon i biter
400 gram sopp i skiver
300 gram purre i ringer
7 egg 
4 dl fløtemelk
kruspersille
salt,pepper

Stek bacon og sopp, når det er passe stekt har du i purren og lar det surre sammen under lokk i 2 minutter.



Visp sammen 7 egg og 4 dl fløte og eller melk, crème fraîche er også godt alternativ. Ha i litt kruspersille og pepper. Jeg salter ikke når jeg bruker bacon, men hvis du finner det nødvendig...


 Siden dette var en litt stor porsjon, har jeg brukt en kakeform, ved mindre porsjoner kan du godt bruke en paiform, men en ekte quiche skal gjerne være litt høy. Smør formen med smør og strø den med mel, eventuelt kan du bruke ett bakepapir, men kantene har tendens til å folde seg litt og det kan bli vanskelig å få av papiret. Ved bruk av en springform som er smurt er det lett og få ut quichen etter steking.


Ha først eggeblandingen i formen og deretter fyllet, hvis ikke alt får plass kan du servere det ved siden av eller bruke det senere i en pytt i panne, omelett e.l. Husk at den vil blåse seg opp litt så la det være igjen minst to cm til kanten.



Strø revet ost over, og stek i ovnen på 175 (varmluft) - 185 grader i 30-40 minutter, stikk i midten med en kniv, hvis den kommer ren ut er quichen ferdig.




Serveres som Lunsj, forrett, middag etc.
 Det passer veldig godt med salat til.

Er du vegetarianer eller vil lage en kjøttfri rett er det bare å kutte ut bacon.


Bon Appétit !



Andre oppskrifter på quiche her på bloggen:




Har du en god oppskrift på quiche er det bare å legge igjen en link i kommentarfeltet ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)