15. nov. 2012

Karamelgodteri

Første forsøk av Chantelle:
kok opp 50g honning/sirup, 50g smør, 1 dl melk og 100g sukker...



Kok til det er tykt og hvis du slipper en stor dråpe i kaldt vann kan den formes med fingrene..
hell massen utover bakepapir og vendt til den er kjølnet ned og du kan lage kuler eller andre artige former,  has i former eller som fyll i sjokolade...

Andre forsøk av Chantelle

Kok opp 50 gram sukkerglukose med 50 gram smør,
1 dl melk og 100 gram sukker.

Kokes til tykk masse og helles over i en tallerken eller på bakepapir. Lag diverse figurer med fingrene eller små utstikkere, før alt forsvinner i munnen på diverse forbipasserende ;-)







Oppbevares kjølig da de smelter ved høy romtemperatur,
 konklusjon morsomt tidsfordriv for ungene men ikke veldig lett å ta vare på. 

De små hjertene var fine til kakepynt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)