24. nov. 2012

Hjemmelaget Taco og Tortillas av samme deig

Utrolig hvor godt og populær mat blir når det kan pakkes inn i en 'lompe'.
Hittil har jeg laget tortillas med bare hvetemel, det er jo enklest å få tak i, 
jeg tror derimot at med maismel blir de litt sunnere. 


Så her kommer en oppskrift med en blanding av de to meltypene og neste gang går vi får 100 % maismel ;-) Husk at maismel er ikke det samme som maizenna, det kan kjøpes i 'asia' butikker.

Det fine med ekte maistortillas er at de kan også frityrstekes og bli til tacochips eller tacoskjell.


Tortillas av maismel 8 - 10 stk


5 dl maismel
2 dl hvetemel
1/2 ts salt
2, 5 dl vann

Eltes sammen , eventuelt i en kjøkkenmaskin, og tilsettes mer mel om nødvendig, arbeid deigen godt og sett deretter kjølig til du skal bruke den.

Tortillas

Del deigen i klumper på str med små boller, prøv deig frem i forhold til hvor stor stekepanne du har.
Kjevle ut flate 'pannekaker' som du steker i varm, tørr panne. Disse stables oppå hverandre for ikke å bli tørre, da sprekker de når du skal rulle de rundt fyllet.


Tacos

For å lage tacochips eller skjell kjevler du ut mindre rundinger på ca 15 cm i diameter, stek de hele till skjell og del de i 4 for chips.
Disse skal frityrstekes, når de er gyldne tas de opp og legges på kjøkkenpapir så overflødig fett renner av. Tacoskjell må brettes i to, dette kan  gjøres med hjelp av en rist som du setter litt høyt i stekeovnen eller f.eks ved hjelp av to boller, legg kjøkkenpapir under og skjellene henges over 2 'tråder' i rista. De vil da stivne med riktig form. Vær rask og forsiktig da varmt fett er varmt...


Jeg hadde ikke frityrgryta klar men brukte stekepanna med andefett, det virket også bra men de ble litt mindre sprø. Det er viktig og kjevle tynt, neste gang skal jeg ta frem pastamaskinen ;-)

Her ble det en chili con carn variant med fisk, men den var ikke god nok til at dere får oppskriften denne gangen, ideen er derimot god så neste forsøk blir nok en fullklaffer ;-)
Masse grønt og alle kunne rulle sin egen tortilla :)




Taco chips ble brukt til å duppe i avocadodipp og med litt snaks på



Nytes i godt selskap !

 Her er oppskrift på hvetetortillas, chili con carne og avocadodipp.

Her finner du en kjempegod 'sopa de lime' Meksikansk kyllingsuppe.


2 kommentarer:

  1. Digg. Dette her skal jeg teste ut :)Er jo masse masse muligheter med det her. tako pai kansje hehe.

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjempelurt :)

      ...dine fylte tacoskjell så jo kjempedigg ut og står høyt på listen over må prøves ;-)

      Slett

...til stor glede for bloggforfatteren :-)