Her i Syd er Moules & Frites ofte
servert på de lokale sommerfestene.
...og serverer man Blåskjell uten
pommes frites blir det oppstand !
...man gjør ikke den feilen to ganger!
Og
blåskjellene skal tilberedes med fløtesaus…
Nå var Chantelle med i fiskedisken, for å kjøpe levende krabber, det er
kjempestas og veldig sjelden vi unner oss… også vil det seg slik at
ingen var levende nok til å bli solgt
Men så så vi blåskjellene og da gikk skuffelsen fort over…
Vel hjemme så var det bare å rense blåskjell og det gjorde ikke jeg
Pommes Frites ?? …nå er jeg ikke så
veldig begeistret for disse tynne potetbitene som har badet i olje, det
er jo godt men….
Jeg tok en sjangse (man tuller ikke med tradisjoner) og gikk for den ovnstekte versjonen (som jeg
uheldigvis hadde litt mye olje på…) men jeg fikk ihvertfall dyttet oppi
gulrøtter og hele hvitløkbåter nam…
Deretter koker man opp hvitvin med små gulrotterninger og finhakket løk, pepper..., men jeg fant fort ut at jeg ikke hadde hvitvin...
... så jeg søkte (internett) på en versjon uten og
det var fint for resultatet ble bedre
Enkelt og greit så steker man litt
baconbiter, ha i litt presset hvitløk, hiv de rensede skjellene opp og
setter på lokk, de åpner seg så veldig raskt og på kort tid har du masse
naturlig kraft
Når de så er ferdigkokt …husk å røre litt så de øverste får byttet
plass med de nederste osv. de er raskt ferdig men tiden avhenger litt av
str., mengde og str. på kjelen… hell av litt kraft (kan brukes til
fiskesaus/suppe) så det er igjen ca 2 dl., ha i ett beger crème fraïche, persille og pepper,
rør godt rundt til alt er godt og varmt…
Serveres med godt brød og ovnstekte rotgrønnsaker / pommes frites.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)