18. nov. 2012

Tarte aux Oignon eller Løkterte

En fransk klassiker er løkterte, med hundrevis av varianter fra de helt enkle til de som ligner mer på en quiche.

Med en brøddeigrest lagde jeg en variant av en helt enkel løkterte.

Tarte aux Oignon

 

Litt brøddeig på størrelse med ett rundstykke.

3 store løk
smør til steking 
tørket timian og litt pepper
1 ss sukker (kan droppes)
2 ss balsamicoedikk



Sett ovnen på 190 grader.
Rens og skjær løken i ringer.

Stek løken i smøret på middels varme, til den begynner å karamelisere seg, skal ikke bli brent, men smake søtt. Tilsett edikk og sukker (hvis løken er blitt søt nok er det unødvendig) og la surre ett minutt.
Spre blandingen i en paiform.

Kjevle brøddeigen rund og flat ;-) , som en paideig.

Ha deigen over løken som ett lokk, brett den ned langs kantene på formen.

Stekes ca 15 minutter, deigen skal bli gylden på toppen.

La stå litt når den kommer ut av ovnen. 
Legg en stor tallerken over formen og snu raskt, et voila klar til servering, bare å dele opp :)


Bon Appétit !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)