Etter å ha laget en masse tradisjonell svinemat ;-)
fikk jeg en del ribbeben, kotelettben og skinkebein til overs.
Det blir jo til mange rimelige middagsretter,
noe som passer fint foran en høytid hvor selv de minste budsjetter blåser seg litt opp ;-)
fikk jeg en del ribbeben, kotelettben og skinkebein til overs.
Det blir jo til mange rimelige middagsretter,
noe som passer fint foran en høytid hvor selv de minste budsjetter blåser seg litt opp ;-)
Ha alle kjøttbein i en stor kjele med kaldt vann, tilsett urtekrydder som f.eks. laurbærblad og timian, eller en solid suppekvast.
Når det har stått og kokt noen timer på veldig svak varme, har du en basisk kraft som du kan koke julepølser i, medisterkaker, lage saus av, koke ris i eller lage suppe.
Alle kjøttbena har kjøttrester på seg, de største kotelettbena kan legges til side og brukes til spareribs, resten skrapes rent og man kan lage Mireton, grateng etc.
Her ble det i dag en rask suppe
Svinesuppe:
1,5 liter Kraft
gulrøtter
blomkål
purre
noen nellikspiker
ca 400 gram kokt svinekjøtt
2 dl creme fraiche
salt og pepper
1 ss allhånde eller litt muscat og nellik
Alle grønnsaker (hoppet over potetene for å få til minst to porsjoner 'grønt om dagen') skjæres i passende staver/skiver/terninger og has i en kjele med kraften og nelikspiker.
La småkoke en halv time eller minst til grønnsakene er passe kokt.
Ha i svinekjøtt og 2 dl creme fraiche (evt. fløte, melk) og krydder.
Kok opp og server med ferske baguetter rett fra bakeren i Frankrike ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)