Det er høst og det er tid for supper :)
Her er en enkel mild suppe med Tex-Mex stil, servert med friterte tortillas, nesten som taco.
Fritt frem om man vil lage suppen fra grunnen av med en høne som kokes til buljong eller jukse med kyllingfileter og buljongterninger. Jeg var heldig og hadde kraft av and og kanin, etter å ha laget and-kanin rillettes (oppskrift kommer), som jeg kokte kyllinglår i og deretter plukket av kjøttet.
Soupe de Lima
Ingredienser til 4 porsjoner:
1 liter hønsebuljong/hønsekraft
4 kyllinglår / 2 kyllingfileter
1 stor løk
1 ss tomatpure
1 ss koriander / kruspersille
saft av 2 grønne sitroner / 1 gul sitron
salt/pepper
Kok opp kyllingkjøttet i kraften, hvis du bruker lår la de småkoke i 45 minutter(tilsett vann hvis nødvendig), og fileter delt i biter i 10 minutter.
Skjær løken i ringer og stek disse forsiktig før de has i suppen. Tilsett resten av ingrediensene.
La koke minst 10 minutter og smak til med salt/pepper.
Serveres med stekte tortillastrimler eller sprøstekte tortillas / taco, og et lite dryss med kruspersille / koriander. De som ønsker kan selvfølgelig tilsette litt chili ;-)
Tortillas
Tortillas skal helst lages med maismel, jeg hadde allerede en fin brøddeig laget av hvetemel og med olje, så jeg brukte denne, men hvis du vil lage de fra bunnen av:
Liten porsjon på tortillas:
200 gram maismel
50 gram smør/olje
2 ts salt
1,4 dl vann
Elt alt sammen og la deigen hvile i 30 minutter.
Deles i ca 3 cm store kuler som kjevles så tynne og flate som mulig (bruk mel), neste gang skal jeg bruke pastamaskin ;-)
For vanlige tortillas stekes de i tørr stekepanne. Stables så de ikke blir stive.
For sprøe tortillas / taco så friteres disse. Legges på kjøkkenpapir så overflødig olje blir borte eller henges over en pinne... så de blir sprø.
Jeg valgte en mellomting og stekte de i stekepanna med mye fett (andefett, men bruk gjerne friteringsolje).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)