Det er ikke alltid nødvendig og ha en nøyaktig oppskrift,
særlig middagsretter er enkelt og improvisere.
særlig middagsretter er enkelt og improvisere.
Her er hvordan du lager en improvisert lammefrikasse,
det er raskt og tilberede hvis man ser bortifra ca en time til å trekke kjøttet,
og det er sikkert mulig å gjøre det på 1/3 av tiden i en trykkoker.
det er raskt og tilberede hvis man ser bortifra ca en time til å trekke kjøttet,
og det er sikkert mulig å gjøre det på 1/3 av tiden i en trykkoker.
Legg kjøttet (jeg var så heldig å få sauekjøtt) med litt hel pepper i en kjele,
ha på kaldt vann så det akurat dekker kjøttet og kok opp, la trekke (med lokk) i ca. en time,
eller lenger hvis du har tid, lammekjøtt trenger kortere tid enn sau.
ha på kaldt vann så det akurat dekker kjøttet og kok opp, la trekke (med lokk) i ca. en time,
eller lenger hvis du har tid, lammekjøtt trenger kortere tid enn sau.
Nå velger du selv grønnsaker du vil servere, med eller uten poteter.
Jeg brukte grønnkål, gulrot og purre.
Jeg brukte grønnkål, gulrot og purre.
La utvalgte grønnsaker trekke med de siste 10-15 minuttene eller kok de ved siden av: d
e blir penere hvis de er kokt i eget vann, men de blir bedre når de trekkes i kjøttkraften,
og kraften blir brukt til å lage saus med og man får derfor med alle vitaminene,
e blir penere hvis de er kokt i eget vann, men de blir bedre når de trekkes i kjøttkraften,
og kraften blir brukt til å lage saus med og man får derfor med alle vitaminene,
sist men ikke minst er det energibesparende å koke de i samme gryta ;-)
Når alt er ferdig kokt legges kjøtt og grønnsaker på ett fat med aluminium over,
gjerne i ovnen på svak varme, ha litt salt over.
gjerne i ovnen på svak varme, ha litt salt over.
Lag saus fra grunnen av med smør og mel og spe med kraften,
ha i litt fløte til slutt og smak til med salt og pepper.
ha i litt fløte til slutt og smak til med salt og pepper.
Hell sausen over grønnsakene og kjøttet i fatet og server :)
Godt brød hører til , Bon Appétit !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)