9. nov. 2012

Rask Spareribs Middag

Ofte når jeg kjøper større stykker av svinekjøtt, så skjærer jeg vekk bena, lar det være igjen litt kjøtt.

Og så har vi Spareribs middager, Billig enkelt og godt, og med litt grønnsaker til så blir det litt sunt også ;-)



Først koker jeg 'beinrestene med litt kjøtt på' i soyasaus (1 dl)  og vann (1,5 - 2 liter) med en kvast rosmarin (det er jo bare å krydre og sette til det man liker), når det har småkokt 1-2 timer..rett før alt kjøttet detter av, så er det opp av gryta og ned i ildfast form....


( hvis du har kokt kraft på beina kan du bruke dem uten og koke dem en gang til, men tilsette soyasaus og krydder ved neste etappe)


skrell poteter, gulrøtter og løk... 


...og del opp hvitløkhodet hvor en skjærer kun av festet på hver båt -de skal beholde skallet på...


Bland tomatpure med kraft og alt det krydderet du liker, gjerne mer soyasaus etc hell det over kjøttet,  og kraft over grønnsakene...
Stekes i 200 g i minst 45 min, blir bare bedre og bedre... 

Pass på at det ikke går tørt og hell over litt kraft/saus i ny og ne... 

Mens hovedretten gjør seg ferdig, er det bare å lage salat til forrett, og à table!!

... ikke glem å spise hvitløken de er kjempegode, de kan rett og slett suges i seg...

Bon Appétit !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

...til stor glede for bloggforfatteren :-)