Julen og julegaver nærmer seg, og siden forberedelsene er så koselige så kan vi jo begynne litt tidlig...
En av tradisjonene her i Frankrike er syltet løk som serveres som tilbehør og da gjerne til foie gras...
Confiture d'oignons...
1 1/2 kg løk
50 gram andefett eller smør
1 flaske tørr hvitvin
225 g sukker
2 dl hvitvins-eddik (5%)
salt, pepper og nellikspiker
Skrell
og skjær løken i tynne skiver, det går greiest for en som bruker linser
;-)
Stek løken forsiktig i andefettet/olje til den er blank, ha over
vin og sukker og kok opp, ha i 2 dl eddik og salt/pepper/nellikspiker...
kok
opp og la småkoke i minst 3 timer, ha blandingen i rene glass og hermetiser glassene i 1 time dvs de kokes ;-) vannet må gå minst 2-3 cm
over lokkene... Se her for mer opplysninger om hermetisering.
serveres gjerne som tilbehør til foie gras, rillettes eller paté...
Den perfekte spiselige gaven til jul, til noen som er veldig glad i mat og
nye smaker :-)
...og har du ett glass med hjemmelaget paté så passer de
ypperlig å gi bort sammen ...
Kos dere i førjulstiden :)
Innlegg om hjemmelaget foie gras og mange andre gaveideer kommer...
Har du gode ideer til spiselige julegaver så nøl ikke med å legge igjen en kommentar med link ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
...til stor glede for bloggforfatteren :-)